Hemma hos mig

Min blogg om hus och hem

Ställningar Varberg

- Posted in Renovering by

Vi behöver hyra ställningar i Varberg

Vi ska lägga om fasaden på vårt hus under semestern och behöver hyra ställningar så att vi har rätt förutsättningar för att utföra jobbet.

Som icke-hantverkare är vi ändå rätt händiga och vi har en kompis som har arbetat som hantverkare i hela sitt yrkesverksamma liv som ska hjälpa till. Och med gemensamma krafter borde vi kunna klara av att fodra om huset tänker vi.

Vi har varit iväg och köpt vit träpanel vilket vi tror kommer att bli riktigt fint när det är klart. Vi kommer då ha ett vitt trähus med rött tegel på taket.

Det är nog nästan 10 år sedan vi målade om huset så färgen är lite matt och vi tycker inte heller att blått är en speciellt fin färg på huset längre. Vad man tycker är fint förändras över tid har vi upptäckt. Skönt att vi drar åt samma håll och tycker lika idag också.

När man ska sätta upp ny fasad på huset så räcker det inte med en stege utan vi behöver riktiga ställningar så att man kan arbeta säkert och någorlunda effektivt.

Vi har kommit i kontakt med ett företag som bland annat hyr ut ställningar i Varberg och de hyr ut byggställningar till både företag och privatpersoner.

De har bland annat ställningar i aluminium vilket jag tror passar bra för då är det lätt att flytta runt allt eftersom arbetet med fasaden fortskrider.

En fördel är att man kan använda sig av ROT-avdraget när man hyr ställningar vilket gör att man kan hålla nere kostnaden för arbetet med att sätta upp ny fasad. Ska någon som läser detta renovera och behöver ställningar i Varberg så är det detta företaget som vi varmt rekommenderar. Lycka till!

Scaffolding Projects har ställningar i Varberg

Dörrar

- Posted in Bygg by

Nya dörrar på ingång

Att fixa till hemma blev verkligen en trend under Covid 19. Företag som säljer byggmaterial går som tåget och alla som säljer saker till huset ökar sin omsättning.

Jag har spenderat mycket tid hemma sedan mars 2020 och arbetat hemifrån. Jag har alltid varit intresserad av hur jag har det hemma och runt huset men de senaste 12 månaderna så har jag blivit ännu mer medveten om hur det ser ut hemma.

Vi bor i ett funkishus och en sak jag har insett är att vi behöver byta dörrar. Det är primärt innerdörrarna jag vill byta ut men även ytterdörren ligger i skottlinjen för att bytas ut.

Jag gillar att bo i funkishus och jag gillar estetiken men som med allting i livet så slits saker och ting ut och våra innerdörrar har sett sina bästa dagar kan jag säga.

Eftersom jag vill ha de snyggt hemma och känna att man blir glad när man kommer hem så har jag varit på jakt efter nya dörrar som passar in huset och som passar min smak.

Jag vill ha en snygg dörr som håller i många år, jag är inte ett stort fan av ”slit och släng-kulturen”.

Efter att ha googlat både länge och väl så hittade jag ett svenskt företag som heter Ekstrands som som tillverkar dörrar i Sverige.

Det är inte många företag idag som säljer dörrar som har tillverkningen i Sverige, det mesta tillverkas väl i Kina idag.

Jag hittade en vit dörr som passar bra in med övriga inredningen i huset och som har en tysk låskista. Om du inte vet vad det är så får du googla för jag orkar inte förklara det men låt oss bara slå fast att det är bra saker.

De har ett samarbete med en byggfirma här i stan så jag har bokat in så att de ska komma ut och titta och komma med råd om vilken typ av dörr jag behöver. Och går det bra så kommer jag nog att beställa nya dörrar.

Vackra dörrar från Ekstrands

Flyttfirmor i Göteborg

- Posted in Bygg by

Bra flyttfirmor Göteborg

Vi har precis flyttat från vår lägenhet i Göteborg till ett hus en bit utanför. Min fru är gravid och jag har mycket med jobbet, så vi anlitade en flyttfirma. Då ställde vi oss frågan, vad finns det för bra flyttfirmor i Göteborg? Vem ska man anlita?

Då vi själva inte kunde eller hann kånka så mycket själva, var det viktigt för oss att hitta en flyttfirma som är bra. Ville inte utsätta min sambo för en massa stress nu när hon är gravid. Hon är i tredje månaden, så det dröjer ett tag tills bebisen tittar ut. Vilket är bra för då hinner vi flytta och boa in oss ett tag innan det är dax.

Vi har ju turen att bo i Göteborg där det finns många att välja emellan. Vi frågade oss runt bland vänner och bekanta samt sökte en massa på nätet, för att hitta en vi kände oss trygga med att anlita. Vi landade tillslut på en firma som hade fått bra betyg och som vi även hört ska vara bra från folk som anlitat dem. De har 15 års erfarenhet i branschen vilket också känns tryggt. På deras hemsida hade de en bra guide till hur man ska tänka när man packar.

De lastade och lossade väldigt försiktigt och noggrant. Vi kände att vi inte behövde oroa oss över våra saker. Vissa saker har ju mycket minnen och betyder mycket för en. Sånt man inte kan ersätta. Men allting var fint och helt, precis som när det lämnat lägenheten. Det var även bra fördelat i vårt hus, där de ställt grejerna. Genomtänkt och placerat i rätt rum. Vi är nu helt uppackade i nya huset och kan njuta av det. Därför ville jag dela med mig av denna positiva upplevelse vi hade med den här flyttfirman. Ifall det är någon mer därute som är på jakt efter bra flytthjälp i Göteborg.

Flyttfirma Göteborg Vasa flytt AB