Hemma hos mig

Min blogg om hus och hem

Barnlås skåp

- Posted in Ingen kategori by

Barnlås på skåp

Nu har jag fått nog! Mina barn är så himla busiga och den ena trissar upp den andra till att hitta på bus. Jag har två små barn, en som är 1,5 år och den andra är 2,5 år. När jag inte är i närheten härskar de för fullt i köket. De öppnar varenda låda som de når upp till och tar ut rubbet i lådan. Jag inser att jag måste skaffa något slags barnlås till skåp och lådor. Vi har ett ganska gammalt kök och det är mest skåp vi har under köksbänkarna.

Barnlås till skåp fanns det väldigt gott om på nätet och jag funderade på vilka barnlås jag skulle välja till våra skåp. Men jag fastnade mest för en sida som hette Baby Safety. Där fanns det förutom barnlås till skåp även en massa andra bra saker som jag inser att jag faktiskt med behöver.Man kunde hitta lådspärr där och även barnlås för dubbeldörr. Dessutom hade de snabb leverans som var billig med. Perfekt för en barnfamilj som har en som går på föräldrapenning.

Jag har beställt en hel del smått och gott från denna butiken på nätet nu som har med barnsäkerhet att göra. För er som söker barnsäkerhetsprodukter kan jag rekommendera Baby Safety. Jag hittade barnlås till skåp som var transparenta vilket jag älskar. Då ser det inte så fult ut, mer diskret liksom. Detta barnlås till skåp säljs i 2-pack och kostar bara 69 kronor. Sen fäster man det bara med självhäftande tejp, hur smidigt som helst.

Hittade även ett fönsterlås. Man fäster detta fönsterlås så att inte fönstret går att öppna på vid gavel. Med hjälp av en nyckel måste man sen låsa upp det för att kunna öppna mer. Perfekt att ha på sina fönster och jättebra barnsäkerhet!

Ska bli spännande och väldigt skönt att få hem detta.

Måleriföretag i Eskilstuna

- Posted in Renovering by

Ett skickligt måleriföretag i Eskilstuna

Vi har ett ganska annorlunda hus, vårt hus är nämligen av plåt på utsidan. Vi har nu målat om denna plåt, alltså vår fasad på huset. Vi är så otroligt nöjda så att jag knappt finner ord för det. Tänk vad lite färg kan göra.

Firman vi anlitade var väldigt professionella och snabba. De är lokaliserade i Gävle, men utför arbeten i allt från Västerås, Örebro, Eskilstuna, Södertälje mm.

Vi visste att de hade mycket erfarenhet av detta och hade fått mycket bra kommentarer för sina arbeten. Men de översteg ändå våra förväntningar. Vi hade så bra upplevelse av detta så att jag kände att jag var tvungen att dela med mig.

Man vet att något är bra på nåt ifall det bara flyter på och ser lätt ut. Och just detta upplevde jag med TPM industrimålning AB. Allt gick så smidigt med målningen av vår fasad. Verkligen proffs! De började med att göra rent fasaden och även detta gjorde en hel del. Den färgen vi hade tidigare på huset var väldigt dassig efter många års väder slitningar. När den nya färgen kom upp så blev det ett rejält lyft för vårt hus.

Denna firman har mycket erfarenhet av att måla industribyggnader på in och utsidan. Så vårat hus måste känts väldigt litet i jämförelse, vilket kanske bara är positivt.

Våra grannar har kommit fram till oss och gett oss mycket beröm för den nya fasaden och vi tipsade om detta måleriföretag i Eskilstuna som vi anlitade. Det är en hel del på vår gata som också har en fasad av plåt, de har ställt en massa frågor om måleriföretaget TPM industrimålning. De verkar otroligt sugna på att de ska måla om även deras fasad. Efter att vi blev så nöjda och hade så bra erfarenhet av det kan jag inte annat än rekommendera det. Kommer att bli en vacker gata här i Eskilstuna efter att TPM industrimålning är klara haha!

skickligt måleriföretag i eskilstuna

Takläggare i Göteborg

- Posted in Renovering by

En takläggare vi kan lita på

Det är frågan vi ställer oss just nu. Vårt tak är inte i bästa skick, men inte heller jättedåligt. Vi funderar på att ta hit en takläggare som kan kika på vårt tak. Kanske räcker det med att renovera taket.

Vi bor i Göteborg och jag har letat runt på nätet efter en bra takläggare i området. Fastnade för en takfirma som hade bra rekommendationer och en proffsig hemsida. De hade bra tydlig information på sin sida och bra efter- bilder. Längtar tills vårt tak ser ut sådär som på bilderna. Kanske är lika bra att byta hela taket. Då vet man att man inte behöver göra vid taket på många år.

Man kunde boka hembesök och få en offert, offerten var dessutom gratis. Kan man ju passa på att ta offert på både takrenovering och takbyte. Så kan man sen överväga om ett byte är mer värt pengarna än en renovering av taket. Sen kan man ju alltid göra avdrag för rot. Det blir då mycket lägre kostnad på en så hög summa.

Något jag känner är viktigt är att firman vi anlitar håller hög kvalité. Lägger gärna några tusen extra och får bra kvalité. Samt anläggare som är duktiga och professionella. Att dom har mycket erfarenhet och noggranna med det dom gör. Man kunde få upp till 30-års garanti om man anlägger nytt tak hos den firman jag hittat, vilket låter strålande!

Vi har tegelpannor och det kommer vi att fortsätta med. Gillar tegel som material då det är ett naturmaterial.Tegeltak är inte bara vackert att se på, det håller sig dessutom väldigt bra mot fukt. Det ska hålla bra och länge sägs det.

Den takläggare i Göteborg som jag hittat säger dessutom på sin sida att man kan följa hela arbetet med rapporter och bilder. Att man hela tiden är uppdaterad med vad som sker. Detta känns bra och tryggt att veta. Tror jag ska gå in och boka en offert nu på en gång!

En takläggare i Göteborg som man kan lita på

Terrassmarkis

- Posted in Renovering by

En snygg och funktionell terrassmarkis

Där vi bor har vi en skön uteplats som fångar mycket sol. Det är en underbar miljö som ger oss go avkoppling när skol- och arbetsdagarna är avklarade. Efter att vi hade lagt plattan för uteplatsen så gjorde vi snyggt med att måla och möblera med passande utemöbler och fick till det precis alldeles så där fint som vi hade som mål när vi började med detta stora och slutliga hemmaprojekt.

Vår nybyggda villa stod klar och trädgården som omringade detta vårt nya forever-hem växte fram i all sin prakt med många färggranna blommor stolta i all sin prakt. Det var då vi kände hur mycket solen värmde, vilket inte alls var fel, tvärtom, fast där finns tider då man behöver den svala skuggan och möjligheten att själv bestämma när man vill ha sol och när man vill skydda sig lite. Dessutom på sommarkvällar när man sitter ute och myser med goda vänner förstod vi att det kunde bli mysigare med ett tak och det kunde en terrassmarkis lösa.

Så, vi kollade runt efter en snygg, stadig och väderbeständig terrassmarkis som kunde fixa skugga och skydd. Den skulle vara estetiskt tilltalande och fungera bra med husets look och passa in vårt tema. Samtidigt skulle den vara enkel och smidig att hantera.

Företaget som vi anlitade kom ut och kollade uteplatsens förutsättningar och tog reda på vilka behov vi hade. De rekommenderade en riktigt bra terrassmarkis som de ansåg vara bäst lämpad för oss. Vi valde väv, färg och motorisering med fjärrkontroll. Dessutom så valde vi även till sol- och vindautomatik. Deras montörer var mycket skickliga och monterade på plats som vi önskade och installationen var dessutom snabb och de tog hänsyn till vår tid och anpassade installationen efter oss. Mycket proffsigt.

Numera får vi svalka under varma sommardagar och skön värme på kvällarna. Inneklimatet påverkas också positivt tack vara dennes skyddande effekt och det är ju helt makalöst bra. Terrassmarkiserna som företaget säljer och installerar / monterar är svensktillverkade med vårt nordiska klimat deras vägledare. Kvalitet som heter duga och som konsument får man många valmöjligheter när det gäller typ av väv, färg och manövrering. Även då de är bland de bästa terrassmarkiser på marknaden så finns där alltid risk att något kanske felar så företaget erbjuder en extra trygghet med garanti på 3 år. Att köpa terrassmarkis var för oss en positiv upplevelse och slutresultatet vart hur snyggt som helst.

skaffa terrassmarkis