Hemma hos mig

Min blogg om hus och hem

Stubbfräsning

- Posted in Renovering by

Stubbfräsning i trädgården

Jag hade länge haft problem med några envisa stubbar i min trädgård. Efter att ha försökt på egen hand med diverse metoder – allt från grävning till kemikalier – insåg jag att det var dags att ta in proffshjälp. Jag ville ha ett företag som kunde hantera både stubbar och rötter på ett smidigt och miljövänligt sätt, utan att skada resten av min trädgård. Och efter lite efterforskning hittade jag ett företag som verkade kunna leverera just stubbfräsning.

När jag kontaktade dem, fick jag snabbt svar och de ställde rätt frågor direkt: hur stora var stubbarna, hur många fanns det och om det fanns några särskilda hinder i vägen? Det märktes att de hade erfarenhet och ville säkerställa att de förstod exakt vad som behövde göras. Efter att ha skickat några bilder på området och fått deras offert samma dag, bokade jag in en tid för att få jobbet gjort.

Skadar stubbfräsning gräsmattan?

På dagen för arbetet dök de upp med en imponerande stubbfräs, och jag blev lite nervös först – skulle maskinen skada min gräsmatta? Men deras utrustning var modern och skonsam. De hade en stubbfräs med larvband som fördelade vikten på en större yta, vilket minimerade risken för skador. Det kändes tryggt att veta att de tog hänsyn till sådana detaljer.

Dessutom körde deras maskiner på HVO-diesel, vilket var ett stort plus för mig eftersom jag försöker hålla min trädgård så miljövänlig som möjligt. Att företaget använde den senaste tekniken och dessutom var först i södra Sverige med att uppfylla de senaste miljökraven gjorde mig övertygad om att jag hade gjort rätt val.

Rekommenderar starkt stubbfräsning

Det bästa av allt var hur flexibla de var. De lyckades komma åt även de trängsta områdena i min trädgård. En av stubbarna låg precis intill en mur, och jag var säker på att det skulle bli ett problem. Men med sin smalare stubbfräs som bara var 69 cm bred lyckades de ta sig in utan att orsaka minsta skada på muren. Det var imponerande att se hur de hanterade varje liten utmaning med lugn och precision.

Efter att alla stubbar var borta såg trädgården ut som ny. De hjälpte även till med att fylla på med jord där stubbarna tidigare stått, och de sådde till och med gräs åt mig, vilket jag verkligen uppskattade. Det var som om stubbarna aldrig hade funnits där! Jag passade också på att fråga dem om att ta bort några gamla buskrötter som jag länge velat bli av med – de fixade det utan problem och det gick mycket snabbare än jag trodde.

Så om du står där med stubbar eller rötter som inte vill ge med sig, kan jag varmt rekommendera att ta hjälp av dessa proffs på stubbfräsning. Det är helt klart värt investeringen, både för att spara tid och undvika att förstöra trädgården i processen. Jag är verkligen nöjd med resultatet och hur smidigt allt gick – från första kontakt till slutfört jobb. Det är en sådan lättnad att slippa fundera på de där irriterande stubbarna som bara har stått och tagit plats. Trädgården känns nu mycket rymligare och jag har redan börjat planera för nya projekt där stubbarna tidigare stod. Ta hjälp av Joshtek för stubbfräsning